U tuzi vas obavještavamo da nas je 03.03.2022. napustila kolegica, psihoterapeutkinja, supervizorica i trenerica Branka Jakelić.

Branka je diplomirala književnost i pedagogiju na Filozofskom fakultetu te Solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U potrazi za odgovorima na vječna egzistencijalna pitanja koje su je oduvijek privlačila i zanimala, Branka je neumorno istraživala do zadnjeg trenutka.

Svi koji smo je pobliže poznavali, znali smo za njezinu nevjerojatnu hrabrost i želju da uči na razne načine i od raznih ljudi. Na svom putu učila je i kroz dugogodišnje profesionalne psihoterapijske edukacije. Bila je diplomirana gestalt psihoterapeutkinja, psihodramska i transpersonalna psihoterapeutkinja.

Za sebe je napisala: “Osobno život doživljavam kao pustolovinu i priliku za učenje, mijenjanje i rast u psihičkom i duhovnom smislu riječi. Sretna sam što, radeći s drugim ljudima, imam priliku biti pratiocem i svjedokom njihova razvoja i transformacije.”

Vodila je individualne, partnerske i grupne terapije te terapiju, superviziju i trening psihoterapijskih edukanata. Bila je članica Društva gestalt integrativnih psihoterapeuta Hrvatske, Centra za psihodramu, The European Transpersonal Association i EAP-a.

Uz prijevode i recenzije knjiga drugih autora, objavila je knjige Govor snova, Tragajući za sobom i Krilate sandale te niz članaka u raznim časopisima.

U ime Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske izražavamo iskrenu sućut obitelji, prijateljima i poznanicima naše dugogodišnje kolegice.