Psihodrama i kreativne tehnike u radu s djecom i mladima – dvodnevna uvodna radionica – 29.6. i 30.6.2024.

Edukativno-iskustvena radionica za stručnjake koji su zainteresirani za psihoterapijski i savjetodavni rad s djecom i mladima te uvodna radionica koja je preduvjet za uključivanje u dvogodišnji program posebnog dodatnog obrazovanja iz dječje i adolescentne integrativne psihodramske psihoterapije, odobrenog od strane Hrvatske komore psihoterapeuta kao program posebne dodatne edukacije za rad s djecom i adolescentima.

Na ovoj radionici prikazat ćemo praktičan i teorijski okvir psihodrame i kreativnih tehnika koje mogu pomoći u nastojanju da budemo učinkovitiji, primjereniji i kompetentniji u radu s djecom od pete godine života.

Radionica će vam biti zanimljiva ako:

– ste završili izobrazbu iz psihoterapije namijenjene odraslim korisnicima i želite se dodatno usavršiti u psihoterapijskom pristupu djeci i mladima,

– imate iskustva u radu s djecom i želite proširiti svoju lepezu alata kojima se služite u svakodnevnoj praksi, posebno ako vas interesira voditi dječje terapijske grupe,

– vas interesira psihoterapijski rad s djecom i mladima te želite provjeriti vlastite afinitete za ovo područje,

– želite upisati edukaciju kojom biste stekli kompetencije iz područja psihoterapije za djecu i mlade, i sl.

U radu s djecom ključno je da terapija bude aktivna, zaigrana, zanimljiva, uzbudljiva i zabavna. Na taj način smanjit ćemo vjerojatnost da se dijete osjeti izloženim ili zastrašenim tijekom kontakta s terapeutom, povećati svoju pristupačnost u procesu usklađivanja i komunikacije te podržati dijete u osjetljivom procesu izražavanja i istraživanja problema zbog kojih je uključeno u terapiju. Upravo psihodrama i njezini derivati (sociodrama i sociometrija) koji se zbog njihove fleksibilnosti uspješno integriraju s mnogobrojnim kreativnim tehnikama čine pristup više univerzalnim te su zbog toga više primjerene, odnosno manje zastrašujuće, za rad s djecom i mladima.

Ova radionica je uvjet za uključivanje u edukaciju dvogodišnjeg programa dječje integrativne psihodrame.

Centar za psihodramu provodi intenzivne dvogodišnje i četverogodišnje edukacije koje omogućuju stjecanje naprednog znanja o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame te teoriji i analizi uloga. Edukacijom usvajaju se i integriraju vještine primjene psihodramskih tehnika u prethodno psihoterapijsko, radno ili edukativno iskustvo. Navedeno uključuje osnovni i napredni rad s grupama, grupnu dinamiku, sociometriju i sociodramu. Više o edukaciji možete pročitati ovdje – https://www.centar-psihodrama.hr/djecja-psihodramska-psihoterapija

Datum: 29. i 30.6.2024.

Subota od 10 do 18 sati, nedjelja od 10 do 16 sati (predviđene su pauze za ručak).

Broj mjesta je ograničen, prijave se primaju do 22.6.2024.

Cijena radionice iznosi:

175,00 eura uz uplaćenu akontaciju – za prijave do 25. svibnja 2024.

210,00 eura – za prijave od 26. svibnja do 22. lipnja 2024.

Prijaviti se možete na ovom linku – https://forms.gle/TuFxpkuyxJGSjJuA9

Kako biste potvrdili svoju prijavu, potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 50 eura. Podatke za uplatu akontacije poslati ćemo vam nakon prijave. Sve će prijave vrijediti 15 dana od datuma prijave. Broj mjesta na radionici je ograničen.

VAŽNE NAPOMENE:

Uvjeti otkazivanja i refundacije kotizacija:

Organizator zadržava pravo otkazivanja radionice uz refundaciju uplaćenih kotizacija sudionicima.

Sudionici mogu otkazati prijavu i ostvariti povrat uplaćenih sredstava do 22. lipnja 2024.

Za otkazivanje nakon 22. lipnja 2024. povrat uplaćenog iznosa nije moguć (osim u slučaju bolesti).

Informacije i upiti na info@centar-psihodrama.hr

NAPOMENA:

Edukacija za dječjeg integrativnog psihodramskog psihoterapeuta započeti će u prosincu 2024. godine. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

Refleksije ranijih polaznika ove radionice

Radionica je bila prekrasna i puno toga sam uzela za sebe i puno sam naučila, prije svega da sam na pravom putu.(M.M.)

Bila sam na puno edukacija ,ali toliko nesebičnog djeljenja znanja,topline i podrške na jednom mjestu nisam već dugo doživjela. (M.T.)

Sretna sam što sam prisustvovala radionici – Psihodrama i kreativne tehnike u radu s djecom i mladima. Zaista sam puno toga dobila. I upoznala divne ljude.

Voditeljice:

Ivana Jurić, psiholog, psihoterapeut (ECP) i voditelj u Centru Izvoru, Zagreb, trener i supervizor u Centru za psihodramu i Udruzi za dječju integrativnu psihoterapiju, praktičar transgeneracijske psihoterapije (educirana u Anne Ancelin Schutzenberger međunarodnoj školi transgeneracijske psihoterapije). Jedna je od su-osnivača Centra za psihodramu (stručno udruženje osnovano s ciljem promoviranja, razvijanja i usavršavanja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj). Ivana svakodnevno radi s djecom, adolescentima i odraslim osobama, individualno i u grupi; najviše iskustva stekla je u psihoterapiji poremećaja hranjenja, trauma, anksioznosti, razvojnih trauma te gubitaka. Do sada je vodila brojne radionice i edukacije iz psihodrame i transgeneracijske psihoterapije u Hrvatskoj. Kontakt: anavijuric@gmail.com .

Nikolina Kolić Antolović, prof. soc. pedagog, bacc. physioth, dječji integrativni psihoterapeut (ECP), edukatorica dječje integrativne psihoterapije, edukantica psihodrame, predsjednica Udruge za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja „VIVO“, djelatnica Centra Izvor. Niz godina radila je s maloljetnim i mlađim punoljetnim počiniteljima kaznenih djela u institucionalnom tretmanu, stoga najviše iskustva ima u radu s djecom i mladima s poremećajima ponašanja, kao i temama iz razvojne faze adolescencije. Kao trenerica provodila je niz edukacija sa službenicima zatvorskog sustava i probacije, vezano za specifičnosti u radu s mladima koji su u sukobu sa zakonom. Nikolina svakodnevno radi socijalnopedagoško savjetovanje i psihoterapiju s djecom i mladima, u individualnom i grupnom kontekstu, kao i s roditeljima na osnaživanju u roditeljskim ulogama. Kontakt: nikolina.koliczg@gmail.com .