Centar Proventus u suradnji s Udrugom za transakcijsku analizu POZIVA VAS NA RADIONICU: “Relacijska/ko-kreativna transakcijska analiza”, 23.-24.06.2018. U ZAGREBU.

Transakcijska analiza naglašava aspekt “ko” (zajednički) u profesionalnim odnosima, bilo terapeutskim, edukativnim, savjetodavnim – odnosno u svim osobnim odnosima. Prefiks “ko” u ko-kreativnom ističe transakcije, među-odnosne, zajedničke, ko-operativne kao i partnerstvo. Riječ “kreativno” predstavlja originalno, imaginaciju, intuiciju, spontanost koja se odvija između ljudi. Zajedno “ko-kreativno” opisuje ono što se odvija između terapeuta, praktičara, supervizora i klijenta.

U ovoj radionici, Keith će predstaviti principe ko-kreativne transakcijske analize, filozofski utjecaj na njezin razvoj te njezine doprinose suvremenom razvoju transakcijske analize. Kroz to, Keith će detaljno razložiti svoje ideje o konceptu integriranom Odraslom ego stanju te o tome kako se može koristiti empatija i empatičke transakcije. Bit će prilika za diskusijom, demonstracijom, prezentacijom svog rada te rada u manjim grupama.

Na kraju radionice, polaznici će imati:

  1. Jasnu ideju o teoriji i praksi ko-kreativne transakcijske analize
  2. Dublje razumijevanje kako koristiti empatiju u svom radu
  3. Veću svjesnost kako koristiti ko-kreativnost
  4. Produbiti sposobnost refleksije i kritičkog promišljanja (uključujući sposobnost postavljanja ciljeva)

Radionica je namijenjena svima koji su zainteresirani za transakcijsku analizu kao i općenito za rad s ljudima, , bilo da rade u psihoterapijskom, savjetodavnom, edukacijskom ili organizacijskom kontekstu.

Mjesto održavanja: Centar Proventus, Kružna 81, Zagreb

Cijena: 1200,00kn (160€)

Prijave se zaprimaju najkasnije do 31.5.2018. putem maila: kokreativna@gmail.com ili 0958043982.

Keith Tudor je certificirani transakcijski analitičar i učitelj i supervizor transakcijske analize. Profesor je katedre za Psihoterapiju na  Auckland Sveučilištu tehnologije, Aotearoa New Zealand, gdje je trenutno dekan Škole javnog zdravlja i psihosocijalnih studija. Keith je također educiran iz područja psihologije usmjerene na osobu koje je utjecalo na njegovu perspektivu ko-kreativnosti o čemu je intenzivno pisao. Bio je suosnivač i ko-direktor 17 godina firme Temenos, u Sheffieldu, UK. Međunarodno je priznat autor i urednike: urednik je serijala “Advancing Theory in Therapy” (Routledge), “Psychotherapy and Politics International” (Wiley-Blackwell) i (zadnjih šest godina) ko-urednik Ata: Časopisa za psihoterapiju Aotearoa Novi Zeland. Neke od njegovih zadnjih knjiga uključuju (sa Graeme Summers) Co-Creative Transactional Analysis (Karnac, 2015); Conscience and Critic (Routledge, 2017); The Book of Evan: The Work and Life of Evan McAra Sherrard (Resource Books, 2017), Pluralism in Psychotherapy (Resource Books, 2017), and Psychotherapy: A Critical Examination (PCCS Books, 2018). Trenutno radi na knjizi o doprinosu Claude Steinera.